• Main Page / Головна
  • Newsline / СТРІЧКА НОВИН
  • Archive / АРХІВ
  • Contacts / Контакти
  • RSS feed
  • This online newspaper has been in publication since September 9, 2005
  • Черговий виїзд робочої групи Головного управління ДПС у Дніпропетровській області до Нікопольського регіону Дніпропетровщини
    2021-09-16 10:54:56

    Взаємодія бізнесу і влади відображає інтереси суспільства і є найважливішим чинником сталого розвитку країни. Сучасний соціально-економічний розвиток України неможливий без результативної системи зв’язків бізнесу з владою, яка сприяє ефективній реалізації своїх функцій суб’єктами взаємодії і позитивно позначається на вирішенні економічних проблем, зокрема у Дніпропетровській області.
    Сьогодні, 10 вересня 2021 року, до Нікопольщини здійснено виїзд робочої групи у складі керівників управлінь Головного управління ДПС у Дніпропетровській області (далі – ГУ ДПС): з питань запобігання та виявлення корупції Орлова Ігоря, інформаційної взаємодії Осипової Манушак, електронних сервісів Свірської Алли, по роботі з податковим боргом Цегельської Світлани; заступника начальника управління – начальника відділу адміністрування податків і зборів з фізичних осіб та єдиного внеску управління податкового адміністрування фізичних осіб ГУ ДПС Бабкіної Оксани та провідних фахівців  ГУ ДПС.
    Робочу групу очолив заступник начальника Головного управління ДПС у Дніпропетровській області Леонов Валерій.
    Обговорення з представниками бізнесу та влади Нікопольського регіону актуальних питань, що виникають під час адміністрування податків і зборів; питання скорочення податкового боргу та інше – на порядку денному під час спілкування.
    Леонов Валерій на зустрічі з представниками територіальних громад (ТГ) Нікопольського регіону акцентував увагу на тому, що сучасні тенденції та інтенсивність розвитку суспільства створюють нові передумови для налагодження комунікації між різними групами, в яких на зміну конкуренції приходять конструктивний діалог і порозуміння. Налагодження партнерських відносин стає одним із найважливіших підходів у діяльності і владних структур, і бізнесу на шляху досягнення спільних цілей, запорукою важливих змін у громадах і суспільстві загалом.
    Заступник начальника ГУ ДПС зупинився на особливостях проведення кампанії одноразового (спеціального) добровільного декларування активів фізичних осіб, яка стартувала з 01 вересня 2021 року і триватиме до 01 вересня 2022 року.
    «Одноразове декларування – це добровільна легалізація доходів, з яких не були сплачені податки, або були сплачені, але не у повному обсязі. Це можливість продовжувати працювати у прозорому полі, у подальшому використовуючи задекларовані активи», – зазначив Леонов Валерій.
    Під час зустрічі з представниками ТГ Свірською Аллою презентовано «Профіль ТГ», який дозволяє провести аналіз адміністративно-територіального устрою, соціально-демографічних та економічних показників. Особливу увагу також приділено питанням цифровізації органів ДПС (Інтерактивна податкова карта України), розвитку електронних сервісів, зокрема «Електронного кабінету», та механізму інформаційної взаємодії між органами, що контролюють справляння надходжень до бюджету, та органами місцевого самоврядування через інформаційно-аналітичну систему управління плануванням та виконанням місцевих бюджетів «LOGIСA».
    У ході зустрічі з представниками ТГ Осипова Манушак ознайомила з різними формами інформування суспільства з питань законодавства та діяльності податкових органів. Акцент зроблено на можливостях офіційного вебпорталу «Державна податкова служба України», субсайту «Головне управління ДПС у Дніпропетровській області», сторінок «Державна податкова служба України» та «ДПС у Дніпропетровській області» соціальної мережі Фейсбук, які є офіційними джерелами інформації органів ДПС. Вона також зазначила важливість тісної співпраці органів податкової служби регіону та ТГ у напрямку проведення інформаційних кампаній, зокрема шляхом застосування інформаційних ресурсів ТГ.
    Бабкіна Оксана звернула увагу на недопустимість нарахування місячної заробітної плати суб’єктами господарювання нижче встановленого законодавством мінімуму.
    Крім того, Цегельська Світлана зупинилась на важливості взаємодії ГУ ДПС з ТГ під час проведення заходів з погашення боргу.
    Керівник управління електронних сервісів ГУ ДПС під час комунікації з начальниками Марганецької, Нікопольської Томаківської державних податкових інспекцій (ДПІ) ГУ ДПС та ДПІ у м. Покрові акцентувала увагу на удосконаленні роботи ЦОПів під час надання послуг платникам.
    На зустрічах членів робочої групи з представниками бізнесу Нікопольського регіону Дніпропетровщини розглядались питання нарахування та сплати податків і зборів до бюджетів усіх рівнів, трудових відносин.
    Особлива тема для обговорення під час таких зустрічей з керівниками підприємств Нікопольщини – актуальні питання погашення заборгованості з податків і зборів та єдиного внеску. Податківці нагадали про особливості процедури врегулювання податкового боргу, яка запроваджена Законом України від 04 грудня 2020 року № 1072-IX «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законів України щодо соціальної підтримки платників податків на період здійснення обмежувальних протиепідемічних заходів, запроваджених з метою запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2».
    Взаємодія податкових органів з бізнесом із зворотнім зв’язком, вирішення конкретних завдань передбачають об’єднання й координацію зусиль, ресурсів, рівність участі кожної зі сторін та спільну відповідальність за результати діяльності. Тривале партнерство дає можливість охопити широкий спектр соціальних і економічних напрямків, подолати умовні та реальні бар’єри й ефективно вирішувати важливі нагальні питання конкретного регіону. Рівнозначна участь у вирішенні питань, «гра» у команді за спільними правилами і принципами вибудовує взаємну довіру партнерів, якими є і податкова служба і представники бізнесу.
    Крім того, провідними фахівцями ГУ ДПС проведено робочі зустрічі з працівниками структурних підрозділів Нікопольського регіону з метою надання їм практичної допомоги за напрямками роботи, пов’язаними з виконанням функціональних обов’язків.
    Під час такого спілкування акценти зроблено, зокрема, на організації ефективної системи адміністрування податків і зборів Нікопольського регіону, виконанні індикативних показників, застосуванні штрафних санкцій, підвищенні рівня нарахувань рентної плати, екологічного податку та місцевих податків; питаннях трудових відносин, несплаті податку на доходи фізичних осіб при сплаті єдиного внеску; декларуванні значних витрат арбітражними керуючими за 2020 рік; питаннях взаємодії з ТГ при здійсненні адміністрування податку на майно.
    З основними аспектами дотримання державними службовцями антикорупційного законодавства під час виконання службових обов’язків ознайомив Орлов Iгор.
    Конструктивна взаємодія податкових органів, ТГ і бізнесу – це особливий досвід, нові можливості, нові рішення, формування нової культури взаємозв’язків у суспільстві. Партнерські відносини не існують у довершеному форматі – їх треба вибудовувати, враховуючи зацікавленості усіх сторін, і основою цих відносин є визнання рівноправності кожного з учасників.
    Отже, виїзні робочі зустрічі фахівців податкової служби області для спілкування з представниками ТГ, бізнес-спільнотою та підрозділами ГУ ДПС за територіями обслуговування ефективні для кожного – вони направлені, перш за все, на формування високої податкової культури для забезпечення своєчасних надходжень до бюджетів.

    e-finance.com.ua

    Увага!!! При передруку матеріалів з E-FINANCE.COM.UA активне посилання (не закрите в теги noindex або nofollow, а саме відкрите!!!) на портал "Фінансові новини E-FINANCE.COM.UA" обов'язкове.

    WARNING! When reprinting materials from E-FINANCE.COM.UA, it is mandatory to include an active link (not closed in noindex or nofollow tags) to the portal "Finansovi novony E-FINANCE.COM.UA" that remains open.

    WARNUNG!!! Beim Nachdruck von Materialien von E-FINANCE.COM.UA ist ein aktiver Link (nicht geschlossen in Noindex- oder Nofollow-Tags, sondern offen!!!) zum Portal „Finansovi novony E-FINANCE.COM.UA“ obligatorisch.

    OSTRZEZENIE!!! Podczas przedrukowywania materialow z E-FINANCE.COM.UA, aktywny link (nie zamkniety w tagach noindex lub nofollow, ale raczej otwarty!!!) do portalu "Finansovi novony E-FINANCE.COM.UA" jest obowiazkowy.

    Внимание!!! При перепечатке материалов с E-FINANCE.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Финансовые новости E-FINANCE.COM.UA" обязательна.

    E-FINANCE.COM.UA
    E-mail: info@e-finance.com.ua

    © E-FINANCE.COM.UA. Усі права захищені. При використанні інформації в електронному вигляді активне посилання на e-finance.com.ua є обов'язковим. Думки авторів можуть збігатися з позицією редакції. За зміст реклами відповідальність несе рекламодавець. Права на інформацію належать e-finance.com.ua.

    © E-FINANCE.COM.UA. Alle Rechte vorbehalten.
    Bei der Nutzung von Informationen in elektronischer Form ist ein aktiver Hyperlink zu e-finance.com.ua erforderlich. Die Meinungen der Autoren stimmen möglicherweise nicht mit der redaktionellen Haltung überein. Für den Inhalt der Anzeigen ist der Werbetreibende verantwortlich. Die Informationsrechte liegen bei e-finance.com.ua.

    © E-FINANCE.COM.UA. All rights reserved.
    When utilizing information in electronic format, an active hyperlink to e-finance.com.ua is required. The opinions of the authors may not align with the editorial stance. The advertiser is responsible for the content of advertisements. Information rights belong to e-finance.com.ua.

    © E-FINANCE.COM.UA. Wszelkie prawa zastrzeżone.
    Podczas korzystania z informacji w formacie elektronicznym wymagane jest aktywne hiperłącze do e-finance.com.ua. Opinie autorów mogą nie pokrywać się ze stanowiskiem redakcji. Za treść ogłoszeń odpowiada reklamodawca. Prawa informacyjne należą do e-finance.com.ua.

    © E-FINANCE.COM.UA. Все права защищены.
    При использовании информации в электронном формате активная гиперссылка на e-finance.com.ua обязательна. Мнения авторов могут не совпадать с позицией редакции. Рекламодатель несет ответственность за содержание рекламных объявлений. Права на информацию принадлежат e-finance.com.ua.