• Main Page / Головна
  • Newsline / СТРІЧКА НОВИН
  • Archive / АРХІВ
  • Contacts / Контакти
  • RSS feed
  • This online newspaper has been in publication since September 9, 2005
  • На черговій зустрічі зі студентами Університету імені Альфреда Нобеля – про актуальні питання податкового законодавства
    2021-11-02 11:05:23

    Упродовж багатьох років податкова служба приділяє значну увагу вихованню податкової культури у молодого покоління. Адже їх сумлінність у майбутньому забезпечує економічне зростання держави. З цією метою Головне управління ДПС у Дніпропетровській області (далі – ГУ ДПС) тісно співпрацює з Університетом імені Альфреда Нобеля (далі – Університет).
    Днями, за організацією ГУ ДПС та Університету у форматі онлайн проведено зустріч заступника начальника Головного управління ДПС у Дніпропетровської області Валерія Леонова зі студентами Університету.
    У зустрічі також прийняли участь Голова комітету з якості академічних стандартів Університету імені Альфреда Нобеля, завідувач кафедри інноваційного менеджменту та фінансової аналітики, доктор економічних наук, доцент Митрофанова Ганна, фахівці ГУ ДПС та викладачі Університету.
    Зустріч проводилась з ціллю продовження комунікацій з молодим поколінням.
    Леонов Валерій привітав присутніх і висловив впевненість, що спілкування буде цікавим та корисним.
    «Податкова служба області постійно тримає у полі зору молодь. І це зрозуміло, адже майбутнє нашої країни залежить саме від молодого покоління.
    Сьогодні ж є важливим і те, щоб молодь, яка навчається і набирається знань, не тільки б ставилася з розумінням до обов’язку сплати податків, а й була б підтримкою у такій справі, як наповнення бюджетів держави. Тому ми завжди раді вітати у нашій команді молодих енергійних фахівців, які бажають служити нашій країні. На сьогоднішній зустрічі зупинимось на актуальних питаннях оподаткування», – зазначив заступник начальника ГУ ДПС.
    Леонов Валерій повідомив, що головне завдання податкової служби – мобілізація коштів, необхідних для функціонування держави.
    Заступник начальника ГУ ДПС ознайомив присутніх з регулятором відносин, що виникають у сфері справляння податків і зборів,– Податковим кодексом України (далі – ПКУ) та принципами, на яких ґрунтується податкове законодавство.
    Леонов Валерій акцентував увагу на тому, що у ПКУ вперше в Україні здійснено об’єднання в одному нормативно-правовому акті норм права, якими врегульовано відносини у сфері оподаткування.
    На заході розглядались питання податку на додану вартість (далі – ПДВ), його історія, зміст. Студентам розповіли що таке податкове зобов’язання і податковий кредит з ПДВ, яка процедура повернення коштів. Також ознайомили з цікавими прикладами, з якими стикалися податківці щодо махінацій з ПДВ.
    Крім того, молодь проінформували про законодавчі нововведення, а також про актуальний погляд фахівців щодо обсягу надходжень до державного бюджету у 2022 році.
    Захід пройшов у форматі активного та детального обговорення питань, які викликали зацікавлення у молодих людей. Студенти отримали фахові відповіді на свої запитання.
    «Хочу ще раз акцентувати, що податкова служба контролює наповнення державної скарбниці, сприяє розвитку провідних галузей вітчизняної промисловості, аграрного сектора, сфери послуг. Тому досконалість, працездатність, раціональна структура податкових органів – це важливі фактори ефективного функціонування податкової системи.
    Тож ми завжди раді бачити у рядах податкової служби амбітних, креативних, ініціативних, енергійних молодих спеціалістів, які своєю працею на користь держави будуть підвищувати імідж нашої служби. Ласкаво просимо до наших лав!», - зазначив у заключному слові Леонов Валерій.
    Голова комітету з якості академічних стандартів Університету, завідувач кафедри інноваційного менеджменту та фінансової аналітики, доктор економічних наук, доцент Митрофанова Ганна висловила подяку за організацію та проведення зустрічі, а також зауважила, що підтримує вже традиційну комунікацію податкової служби з Університетом. Адже таке спілкування дозволяє студентам отримувати інформацію, яка буде корисною не тільки під час навчання, а й під час вибору майбутньої професії.

    e-finance.com.ua

    Увага!!! При передруку матеріалів з E-FINANCE.COM.UA активне посилання (не закрите в теги noindex або nofollow, а саме відкрите!!!) на портал "Фінансові новини E-FINANCE.COM.UA" обов'язкове.

    WARNING! When reprinting materials from E-FINANCE.COM.UA, it is mandatory to include an active link (not closed in noindex or nofollow tags) to the portal "Finansovi novony E-FINANCE.COM.UA" that remains open.

    WARNUNG!!! Beim Nachdruck von Materialien von E-FINANCE.COM.UA ist ein aktiver Link (nicht geschlossen in Noindex- oder Nofollow-Tags, sondern offen!!!) zum Portal „Finansovi novony E-FINANCE.COM.UA“ obligatorisch.

    OSTRZEZENIE!!! Podczas przedrukowywania materialow z E-FINANCE.COM.UA, aktywny link (nie zamkniety w tagach noindex lub nofollow, ale raczej otwarty!!!) do portalu "Finansovi novony E-FINANCE.COM.UA" jest obowiazkowy.

    Внимание!!! При перепечатке материалов с E-FINANCE.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Финансовые новости E-FINANCE.COM.UA" обязательна.

    E-FINANCE.COM.UA
    E-mail: info@e-finance.com.ua

    © E-FINANCE.COM.UA. Усі права захищені. При використанні інформації в електронному вигляді активне посилання на e-finance.com.ua є обов'язковим. Думки авторів можуть збігатися з позицією редакції. За зміст реклами відповідальність несе рекламодавець. Права на інформацію належать e-finance.com.ua.

    © E-FINANCE.COM.UA. Alle Rechte vorbehalten.
    Bei der Nutzung von Informationen in elektronischer Form ist ein aktiver Hyperlink zu e-finance.com.ua erforderlich. Die Meinungen der Autoren stimmen möglicherweise nicht mit der redaktionellen Haltung überein. Für den Inhalt der Anzeigen ist der Werbetreibende verantwortlich. Die Informationsrechte liegen bei e-finance.com.ua.

    © E-FINANCE.COM.UA. All rights reserved.
    When utilizing information in electronic format, an active hyperlink to e-finance.com.ua is required. The opinions of the authors may not align with the editorial stance. The advertiser is responsible for the content of advertisements. Information rights belong to e-finance.com.ua.

    © E-FINANCE.COM.UA. Wszelkie prawa zastrzeżone.
    Podczas korzystania z informacji w formacie elektronicznym wymagane jest aktywne hiperłącze do e-finance.com.ua. Opinie autorów mogą nie pokrywać się ze stanowiskiem redakcji. Za treść ogłoszeń odpowiada reklamodawca. Prawa informacyjne należą do e-finance.com.ua.

    © E-FINANCE.COM.UA. Все права защищены.
    При использовании информации в электронном формате активная гиперссылка на e-finance.com.ua обязательна. Мнения авторов могут не совпадать с позицией редакции. Рекламодатель несет ответственность за содержание рекламных объявлений. Права на информацию принадлежат e-finance.com.ua.