• Main Page / Головна
  • Newsline / СТРІЧКА НОВИН
  • Archive / АРХІВ
  • Contacts / Контакти
  • RSS feed
  • This online newspaper has been in publication since September 9, 2005
  • Адміністративні послуги мобільного ЦОПу для мешканців та внутрішньо переміщених осіб Криворізького регіону
    2023-03-24 10:20:13

    Криворізькою північною ДПІ Головного управління ДПС у Дніпропетровській області (ГУ ДПС) днями з метою забезпечення зручних та доступних умов для отримання послуг і сервісів фізичними та юридичними особам, розширення кола суб'єктів звернень, які мають можливість звернутись до мобільного Центру обслуговування платників (далі – мобільний ЦОП), проведено виїзд до Прозорого офісу соціальних послуг Тернівської районної у місті ради (далі – Прозорий офіс) .
    В роботі мобільного ЦОПу, у режимі онлайн, прийняв участь заступник начальника Головного управління ДПС у Дніпропетровській області Валерій Леонов, який, звертаючись до відвідувачів Прозорого офісу, нагадав, що триває кампанія декларування громадянами доходів, одержаних протягом 2022 року. Валерій Леонов наголосив, що декларування доходів та сплата податків і зборів з отриманих доходів – це особистий внесок кожного українця у розвиток нашої держави, її фінансової безпеки та обороноздатності. Також, Валерій Леонов акцентував увагу, що на період дії воєнного стану в Україні, сервісне обслуговування платників, зокрема, надання адміністративних послуг, виконання інших функцій сервісного обслуговування здійснюється органами ДПС незалежно від місця обліку платника податків.
    У ході спілкування з відвідувачами мобільного ЦОПу Валерій Леонов зауважив, що кожен громадянин, який володіє інформацією про порушення законодавства, контроль за яким здійснюють податкові органи, зокрема щодо незастосування РРО/ПРРО, невидачі фіскальних чеків; відмови у розрахунку банківською картою; завищення цін на продовольчі, лікарські засоби; неоформлення трудових відносин з найманими працівниками; здійснення господарської діяльності без державної реєстрації, має можливість повідомити ДПС про це легко та просто. Одним із джерел надання такої інформації є чат – бот ДПС «StopViolationBot» у менеджері Telegram.
    Під час роботи мобільного ЦОПу Валерій Леонов надав фахові  роз’яснення з питань сплати податку на доходи фізичних осіб, військового збору та податку на нерухоме майно, відмінне від земельного податку, тощо.
    У роботі мобільного ЦОПу також взяли участь начальник Криворізької північної ДПІ ГУ ДПС Ганна Познякова, заступник начальника Криворізької північної ДПІ ГУ ДПС Ігор Тимченко та старший державний інспектор Інна Оніщенко, яка виконувала функції модератора.
    Спілкуючись з відвідувачами мобільного ЦОПу, Ганна Познякова зосередила увагу платників податків на роботі електронних сервісів ДПС, зокрема на корисних функціях безкоштовного ПРРО, які особливо знадобляться в умовах перебоїв з електропостачанням, а саме: офлайн режим – завдяки змінам до діючого законодавства на час воєнного стану зняті часові обмеження щодо використання ПРРО в режимі офлайн; мобільність – використання ПРРО на зручній платформі гаджету чи комп’ютера в будь – якій точці надання послуг; подання звітності – протягом години після встановлення зв’язку з фіскальним сервером суб’єкт господарювання передає розрахункові документи та фіскальні звітні чеки, створені ПРРО в режимі офлайн, до фіскального сервера.
    Модератор Інна Оніщенко нагадала платникам про переваги дистанційного спілкування з податковими органами, повідомила про широкі можливості Електронного кабінету та інших електронних сервісів ДПС.
    Також фахівці ГУ ДПС звернули увагу відвідувачів мобільного ЦОПу на те, що під час дії воєнного стану в Україні платники податків, зборів та обов’язкових платежів, у тому числі місцем реєстрації яких є окуповані території, мають можливість в режимі онлайн переглянути інформацію щодо стану розрахунків з бюджетом та цільовими фондами за допомогою меню «Стан розрахунків з бюджетом» приватної частини Електронного кабінету.
    За результатами роботи мобільного ЦОПу співробітниками Криворізької північної ДПІ ГУ ДПС було здійснено обслуговування 53 фізичних осіб, з яких, 34 – надано адміністративні послуги (прийнято від фізичних осіб 15 заяв за формою 5-ДР, 19 заяв за формою 1-ДР). Інші відвідувачі отримали фахові консультації з питань оподаткування.
    Слід зазначити, що питома вага відвідувачів мобільного ЦОПу, які звернулись до співробітників податкової служби, складалась з внутрішньо переміщених осіб, переважно з Дніпропетровської, Херсонської, Запорізької, Донецької, Харківської та Миколаївської областей. Зокрема в Тернівському районі міста Кривого Рогу Дніпропетровської області обліковується понад 7 тисяч внутрішньо переміщених осіб.
    По закінченню прийому суб’єктів  звернень безпосередньо в Прозорому офісі, фахівці, які забезпечували в цей день роботу мобільного ЦОПу, здійснили три адресних виїзди до мешканців Тернівського району, які відносяться до маломобільної групи населення, з метою надання адміністративних послуг. В результаті адресних виїздів, було надано 3 адміністративні послуги. Громадяни висловили слова вдячності представникам податкової служби.
    Робота мобільного ЦОПу пройшла продуктивно, в теплій позитивній атмосфері. 

    e-finance.com.ua

    Увага!!! При передруку матеріалів з E-FINANCE.COM.UA активне посилання (не закрите в теги noindex або nofollow, а саме відкрите!!!) на портал "Фінансові новини E-FINANCE.COM.UA" обов'язкове.

    WARNING! When reprinting materials from E-FINANCE.COM.UA, it is mandatory to include an active link (not closed in noindex or nofollow tags) to the portal "Finansovi novony E-FINANCE.COM.UA" that remains open.

    WARNUNG!!! Beim Nachdruck von Materialien von E-FINANCE.COM.UA ist ein aktiver Link (nicht geschlossen in Noindex- oder Nofollow-Tags, sondern offen!!!) zum Portal „Finansovi novony E-FINANCE.COM.UA“ obligatorisch.

    OSTRZEZENIE!!! Podczas przedrukowywania materialow z E-FINANCE.COM.UA, aktywny link (nie zamkniety w tagach noindex lub nofollow, ale raczej otwarty!!!) do portalu "Finansovi novony E-FINANCE.COM.UA" jest obowiazkowy.

    Внимание!!! При перепечатке материалов с E-FINANCE.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Финансовые новости E-FINANCE.COM.UA" обязательна.

    E-FINANCE.COM.UA
    E-mail: info@e-finance.com.ua

    © E-FINANCE.COM.UA. Усі права захищені. При використанні інформації в електронному вигляді активне посилання на e-finance.com.ua є обов'язковим. Думки авторів можуть збігатися з позицією редакції. За зміст реклами відповідальність несе рекламодавець. Права на інформацію належать e-finance.com.ua.

    © E-FINANCE.COM.UA. Alle Rechte vorbehalten.
    Bei der Nutzung von Informationen in elektronischer Form ist ein aktiver Hyperlink zu e-finance.com.ua erforderlich. Die Meinungen der Autoren stimmen möglicherweise nicht mit der redaktionellen Haltung überein. Für den Inhalt der Anzeigen ist der Werbetreibende verantwortlich. Die Informationsrechte liegen bei e-finance.com.ua.

    © E-FINANCE.COM.UA. All rights reserved.
    When utilizing information in electronic format, an active hyperlink to e-finance.com.ua is required. The opinions of the authors may not align with the editorial stance. The advertiser is responsible for the content of advertisements. Information rights belong to e-finance.com.ua.

    © E-FINANCE.COM.UA. Wszelkie prawa zastrzeżone.
    Podczas korzystania z informacji w formacie elektronicznym wymagane jest aktywne hiperłącze do e-finance.com.ua. Opinie autorów mogą nie pokrywać się ze stanowiskiem redakcji. Za treść ogłoszeń odpowiada reklamodawca. Prawa informacyjne należą do e-finance.com.ua.

    © E-FINANCE.COM.UA. Все права защищены.
    При использовании информации в электронном формате активная гиперссылка на e-finance.com.ua обязательна. Мнения авторов могут не совпадать с позицией редакции. Рекламодатель несет ответственность за содержание рекламных объявлений. Права на информацию принадлежат e-finance.com.ua.