• Main Page / Головна
  • Newsline / СТРІЧКА НОВИН
  • Archive / АРХІВ
  • Contacts / Контакти
  • RSS feed
  • This online newspaper has been in publication since September 9, 2005
  • Податкові новини (ДПС у Дніпропетровській області (територія обслуговування - Павлоградський регіон)) 29.09.2023
    2023-09-30 12:15:38

    Роз’яснювальна робота з питань РРО/ПРРО, новацій податкового законодавства для мешканців та суб’єктів господарювання смт. Юр’ївка

    Ефективна комунікація – це запорука успішного розвитку та побудови дієвих взаємовідносин між податковою та платниками.
    З метою покращення обслуговування та інформування платників податків, що здійснюють діяльність у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг, про новації Закону України від 30 червня 2023 року № 3219-IX «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законів України щодо особливостей оподаткування у період дії воєнного стану» (далі – Закон України № 3219) на території Дніпропетровщини працює додатковий сервіс Головного управління ДПС у Дніпропетровській області (далі – ГУ ДПС) – мобільний Центр обслуговування платників (далі – мобільний ЦОП).
    Так, мобільним ЦОПом Юр’ївської ДПІ Головного управління ДПС у Дніпропетровській області здійснено виїзд в Юр’ївську селищну територіальну громаду Павлоградського району до суб’єктів господарювання:
    торгівельний павільйон ФОП Мовчан В.В. за адресою: смт. Юр’ївка, вул. Центральна, біля мінімаркету «Юр’ївський»;
    магазин «ЛІЛІЯ» ФОП Шинкарук Л.М. за адресою: смт. Юр’ївка, вул. Центральна, буд.90;
    магазин «UDACHA» ФОП Полтавець Т.М. за адресою: смт. Юр’ївка, вул. Центральна, буд.51.
    Надано інформацію про особливості проведення розрахункових операцій під час торгівлі підакцизними товарами (алкогольними напоями, тютюновими виробами), щодо важливості та необхідності відображення суб’єктами господарювання в чеках РРО/ПРРО усіх обов’язкових реквізитів, особливо в частині використання режиму програмування із зазначенням коду товарної підкатегорії згідно з УКТ ЗЕД, найменування товарів, цін товарів та обліку їх кількості, а також зазначення штрихового коду марки акцизного податку (серія та номер) при роздрібній торгівлі алкогольними напоями.
    Надані роз'яснення у разі зміни даних, які вносяться до облікової картки фізичної особи – платника податків, необхідно подати заяву за ф. № 5ДР до податкового органу.


    Мобільний ЦОП: роз’яснення для суб’єктів господарювання смт. Васильківка з питань РРО/ПРРО та новацій Закону України № 3219

    Мобільним ЦОПом Васильківської ДПІ Головного управління ДПС у Дніпропетровській області (ГУ ДПС) здійснено виїзди до торгівельних об’єктів, які розташовані у смт. Васильківка Синельниківського району.
    У ході виїзду мобільного ЦОПу фахівцями ГУ ДПС проведено зустріч із 28 платниками податків, які здійснюють діяльність на території Васильківської територіальної громади.
    Під час зустрічі податківцями висвітлено актуальні питання податкового та іншого законодавства.
    Особливу увагу платників податків акцентовано на порядку застосування РРО/ПРРО і поновлення відповідальності суб’єктів господарювання за порушення норм Закону України від 06.07.1995 № 265/95-ВР «Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг» (зі змінами) (далі – Закон № 265).
    Податківцями наголошено на необхідності оформлення трудових відносин з найманими працівниками відповідно до чинного законодавства та про наслідки використання праці неоформлених працівників.
    Учасники заходу отримали примірники тематичної друкованої продукції.


    Роз’яснювальна робота з питань РРО/ПРРО та новацій законодавства для суб’єктів господарювання м. Тернівка під час виїзду мобільного ЦОПу

    З метою проведення роз’яснювальної роботи з питань нововведень Закону України від 30 червня 2023 року № 3219-ІХ «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законів України щодо особливостей оподаткування у період дії воєнного стану» (далі – Закон № 3219) у частині застосування РРО/ПРРО відповідно до затвердженого графіку мобільний ЦОП Тернівської ДПІ Головного управління ДПС у Дніпропетровській області (ГУ ДПС) 21.09.2023 здійснив виїзд у складі робочої групи до торгових об’єктів за адресою: Павлоградський район, м. Тернівка, вул. Дніпровська та вул. Лермонтова.
    За результатами роботи мобільного ЦОПу проведена роз’яснювальна робота з 10 фізичними особами-підприємцями та 2 представниками юридичних осіб.
    Фахівцями ГУ ДПС надано роз’яснення щодо введення в дію Закону № 3219, а також стосовно змін у порядку застосування РРО/ПРРО, поновлення відповідальності суб’єктів господарювання за порушення чинного законодавства у сфері використання РРО/ПРРО.
    Під час зустрічі учасники отримали примірники тематичної друкованої продукції ГУ ДПС (пам’ятки) з роз’ясненнями щодо реєстрації ПРРО та основних норм Закону № 3219 та інформацію про номери телефонів «гарячих ліній» за напрямками роботи ГУ ДПС.
    Платників ознайомлено зі сторінками ДПС України та ГУ ДПС у соціальній мережі Facebook, а також з Telegram-каналом ДПС.


    Запорука розвитку бізнесу та захищені права працівника - оформлені трудові відносини із працівниками

    Відділ  комунікацій з громадськістю управління інформаційної взаємодії Головного управління ДПС у Дніпропетровській області (територія обслуговування – Павлоградький регіон) нагадує, що лише офіційно працевлаштовані працівники формують згуртований, злагоджений колектив із постійних, надійних, творчих та ініціативних людей, в якому всі працюючі спрямовують свої зусилля на покращення кінцевого результату роботи і збільшення прибутків компанії.
    Офіційне працевлаштування є гарантією:
    - матеріальної відповідальності працівника, праця якого передбачає обслуговування товарно-матеріальних цінностей;
    - трудової дисципліни в колективі;
    - можливості у судовому порядку відстоювати свої порушені права та законні інтереси.
    Переваги офіційного працевлаштування для працівників:
    - гарантовані права на оплату праці, відпуски, лікарняні;
    - перебіг трудового стажу;
    - можливість реалізувати свої здібності в продуктивній та творчій праці, проявити себе, закріпити за собою позитивну репутацію, а також мотивація до удосконалення навиків та перспектива кар’єрного росту
    - можливості у судовому порядку відстоювати свої порушені права та законні інтереси.


    Отримання відповідей на запитання щодо реєстрації та застосування РРО/ПРРО

    Відділ комунікацій з громадськістю управління інформаційної взаємодії Головного управління ДПС у Дніпропетровській області (територія обслуговування – Павлоградський регіон) інформує, що Контакт-центр ДПС на постійній основі надає фізичним та юридичним особам інформаційно-довідкові послуги з питань реєстрації та застосування РРО/ПРРО.
    Звернутись до Контакт-центру ДПС для отримання інформаційної підтримки з питань реєстрації, застосування РРО/ПРРО фізичні та юридичні особи мають можливість на вибір:
    - за телефоном 0-800-501-007 (безкоштовно зі стаціонарних телефонів), громадяни, які перебувають за межами України за номером: +380 44 454 16 13 (в меню IVR потрібно обрати напрям «3»);
    - електронною поштою на електронну адресу idd@tax.gov.ua (в полі тема потрібно зазначити «6005»);
    - чатом через Загальнодоступний інформаційно-довідковий ресурс (ЗІР) (zir.tax.gov.ua).
    Скориставшись ЗІР, фізичні та юридичні особи можуть самостійно здійснити пошук відповіді на своє запитання у категорії 109 розділу «Запитання-відповіді з Бази знань».


    Умови коли не нараховується та не сплачується загальне МПЗ

    Відділ комунікацій з громадськістю управління інформаційної взаємодії Головного управління ДПС у Дніпропетровській області (територія обслуговування – Павлоградський регіон)  нагадує, що відповідно до підпункту 69.15 пункту 69  підрозділу 10 розділу ХХ «Перехідні положення» Податкового кодексу України, не нараховується та не сплачується загальне МПЗ за земельні ділянки, земельні частки (паї), що розташовані на територіях активних бойових дій або на тимчасово окупованих російською федерацією територіях України:
    - за 2022 рік – у частині земельних ділянок, земельних часток (паїв), що перебувають у власності чи користуванні фізичних осіб;
    - з 01 березня 2022 року до 31 грудня 2022 року – у частині земельних ділянок, земельних часток (паїв), що перебувають у власності чи користуванні юридичних осіб.
    Сума МПЗ за земельні ділянки (земельні частки (паї), що розташовані на територіях активних бойових дій або на тимчасово окупованих російською федерацією, визначається пропорційно кількості місяців, коли такі земельні ділянки, земельні частки (паї) підлягали оподаткуванню платою за землю або єдиним податком четвертої групи.
    Таким чином, не нараховується та не сплачується загальне МПЗ за земельні ділянки, земельні частки (паї), що розташовані на територіях активних бойових дій або на тимчасово окупованих російською федерацією територіях України, за 2022 рік, а саме:
    - у фізичних осіб – земельні ділянки не підлягають оподаткуванню платою за землю або єдиним податком четвертої групи за 2022 рік;
    - у юридичних осіб – земельні ділянки не підлягають оподаткуванню платою за землю або єдиним податком четвертої групи – з 01 березня 2022 року до 31 грудня 2022 року – пропорційно кількості місяців.

    e-finance.com.ua

    Увага!!! При передруку матеріалів з E-FINANCE.COM.UA активне посилання (не закрите в теги noindex або nofollow, а саме відкрите!!!) на портал "Фінансові новини E-FINANCE.COM.UA" обов'язкове.

    WARNING! When reprinting materials from E-FINANCE.COM.UA, it is mandatory to include an active link (not closed in noindex or nofollow tags) to the portal "Finansovi novony E-FINANCE.COM.UA" that remains open.

    WARNUNG!!! Beim Nachdruck von Materialien von E-FINANCE.COM.UA ist ein aktiver Link (nicht geschlossen in Noindex- oder Nofollow-Tags, sondern offen!!!) zum Portal „Finansovi novony E-FINANCE.COM.UA“ obligatorisch.

    OSTRZEZENIE!!! Podczas przedrukowywania materialow z E-FINANCE.COM.UA, aktywny link (nie zamkniety w tagach noindex lub nofollow, ale raczej otwarty!!!) do portalu "Finansovi novony E-FINANCE.COM.UA" jest obowiazkowy.

    Внимание!!! При перепечатке материалов с E-FINANCE.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Финансовые новости E-FINANCE.COM.UA" обязательна.

    E-FINANCE.COM.UA
    E-mail: info@e-finance.com.ua

    © E-FINANCE.COM.UA. Усі права захищені. При використанні інформації в електронному вигляді активне посилання на e-finance.com.ua є обов'язковим. Думки авторів можуть збігатися з позицією редакції. За зміст реклами відповідальність несе рекламодавець. Права на інформацію належать e-finance.com.ua.

    © E-FINANCE.COM.UA. Alle Rechte vorbehalten.
    Bei der Nutzung von Informationen in elektronischer Form ist ein aktiver Hyperlink zu e-finance.com.ua erforderlich. Die Meinungen der Autoren stimmen möglicherweise nicht mit der redaktionellen Haltung überein. Für den Inhalt der Anzeigen ist der Werbetreibende verantwortlich. Die Informationsrechte liegen bei e-finance.com.ua.

    © E-FINANCE.COM.UA. All rights reserved.
    When utilizing information in electronic format, an active hyperlink to e-finance.com.ua is required. The opinions of the authors may not align with the editorial stance. The advertiser is responsible for the content of advertisements. Information rights belong to e-finance.com.ua.

    © E-FINANCE.COM.UA. Wszelkie prawa zastrzeżone.
    Podczas korzystania z informacji w formacie elektronicznym wymagane jest aktywne hiperłącze do e-finance.com.ua. Opinie autorów mogą nie pokrywać się ze stanowiskiem redakcji. Za treść ogłoszeń odpowiada reklamodawca. Prawa informacyjne należą do e-finance.com.ua.

    © E-FINANCE.COM.UA. Все права защищены.
    При использовании информации в электронном формате активная гиперссылка на e-finance.com.ua обязательна. Мнения авторов могут не совпадать с позицией редакции. Рекламодатель несет ответственность за содержание рекламных объявлений. Права на информацию принадлежат e-finance.com.ua.