• Main Page / Головна
  • Newsline / СТРІЧКА НОВИН
  • Archive / АРХІВ
  • Contacts / Контакти
  • RSS feed
  • This online newspaper has been in publication since September 9, 2005
  • Податкові новини (ДПС у Дніпропетровській області) 14.12.2023
    2023-12-14 22:45:19

    У листопаді 2023 року до загального фонду державного бюджету надійшло 7,5 млрд грн акцизного податку

    Головне управління ДПС у Дніпропетровській області інформує, що ДПС України на вебпорталі за посиланням https://tax.gov.ua/media-tsentr/novini/736187.html повідомила.
    У листопаді 2023 року до загального фонду Державного бюджету України надійшло акцизного податку з вироблених в Україні та ввезених на митну територію України підакцизних товарів (продукції) у сумі 7,5 млрд грн. Це становить 101,4 відс. показника доходів, доведеного Міністерством фінансів України (додатково надійшло 0,1 млрд грн), та на 2 млрд грн, або на 37,4 відс. перевищує надходження листопада минулого року.
    Виконання показників доходів досягнуто за рахунок додаткових надходжень по вироблених в Україні підакцизних товарах:
    лікеро-горілчаній продукції – на 0,47 млрд грн, або 214,6 відс. від доведеного завдання (0,41 млрд грн);
    виноробній продукції (без додавання спирту) – на 0,02 млрд грн, або 116,4 відс. від  доведеного завдання (0,13 млрд гривень).


    «Актуальні питання в період складання річної звітності» – спільний вебінар ДПС та Асоціації платників податків України

    Головне управління ДПС у Дніпропетровській області повідомляє.
    Про актуальні питання в період складання річної звітності говорили сьогодні учасники спільного онлайн-вебінару Державної податкової служби України та Асоціації платників податків України.
    Представники ДПС розповіли про особливості складання річної декларації з податку на прибуток підприємств. Зокрема, зазначалося, що скласти та подати таку декларацію платники повинні до 29 лютого 2024 року (граничний термін подання річної декларації з податку на прибуток), а не пізніше 11 березня 2024 року – сплатити визначені податкові зобовʼязання.
    Податківці акцентували увагу на правильності заповнення додатку про податкові різниці, у т. ч. в операціях з необоротними активами, при нарахуванні резервів та забезпечень, при придбанні товарів тощо.
    Крім того, було розʼяснено останні податкові зміни для платників податку на прибуток підприємств, нюанси нарахування мінімального податкового зобовʼязання фізичним особам, здійснення річного перерахунку ПДВ, виникнення податкових наслідків з ПДВ у випадку отримання платниками податків, зокрема комунальними підприємствами, бюджетних коштів, подання річної звітності засобами електронного звʼязку. Представники ДПС, зокрема, нагадали про функціонування мобільного застосунку «Моя податкова» та його можливості.
    Спікери також надали практичні рекомендації щодо заповнення форми № 4 до Податкового розрахунку сум доходу, нарахованого (сплаченого) на користь платників податків – фізичних осіб, і сум утриманого з них податку, а також сум нарахованого єдиного внеску, оподаткування подарунків працівникам, дітям працівників, виплат на лікування тощо.
    Нагадуємо, що для оперативної комунікації з бізнесом в органах ДПС діють комунікаційні податкові платформи. Отримати розʼяснення також можна за телефонами «гарячих ліній» та у Контакт-центрі ДПС.
    Крім того, на вебпорталі ДПС функціонує розділ «Онлайн-навчання», в якому зібрано корисну для платників інформацію щодо оподаткування. Розділ розміщено за посиланням https://tax.gov.ua/baneryi/onlayn-navchannya.
    Інформація розміщена на вебпорталі ДПС України за посиланням

    https://tax.gov.ua/media-tsentr/novini/735925.html


    До уваги платників податків!

    Головне управління ДПС у Дніпропетровській області доводить до відома, що набрала чинності постанова Кабінету Міністрів України від 07.11.2023 № 1154 «Про внесення змін до порядків, затверджених постановою Кабінету Міністрів України від 11 грудня 2019 р. № 1165».
    Державна податкова служба України інформує, що 09 грудня 2023 року набрала чинності постанова Кабінету Міністрів України від 07.11.2023 № 1154 «Про внесення змін до порядків, затверджених постановою Кабінету Міністрів України від 11 грудня 2019 р. № 1165».
    Роз’яснювальні матеріали розміщено у розділах:
    Головна / Прес-центр / Презентаційні матеріали / Постанова Кабінету Міністрів України від 07 листопада № 1154 «Про внесення змін до порядків, затверджених постановою Кабінету Міністрів України від 11 грудня 2019 року № 1165» (https://tax.gov.ua/media-tsentr/prezentatsiyni-materiali/728128.html).
    Головна / Прес-центр / Новини / Змінено Порядок зупинення реєстрації податкової накладної/розрахунку коригування в Єдиному реєстрі податкових накладних (https://tax.gov.ua/media-tsentr/novini/728499.html).
    Інформація розміщена на вебпорталі ДПС України за посиланням

    https://tax.gov.ua/media-tsentr/novini/735731.html


    До уваги платників податків, які здійснюють контрольовані операції з сировинними товарами!

    Головне управління ДПС у Дніпропетровській області інформує, що ДПС України на вебпорталі за посиланням https://tax.gov.ua/media-tsentr/novini/735807.html повідомила.
    На виконання вимог абзацу сьомого п.п. 39.3.3.4 п.п. 39.3.3 п. 39.3 ст. 39 розділу І Податкового кодексу України розроблено та розміщено на вебпорталі ДПС Рекомендований (невиключний) перелік джерел інформації для отримання котирувальних цін для цілей звітного 2024 року.
    Перелік розміщено у розділі «Головна» / «Діяльність» / «Трансфертне ціноутворення та міжнародне оподаткування» / «Трансфертне ціноутворення» / «Рекомендований (невиключний) перелік джерел інформації для отримання котирувальних цін».


    Розділ «Онлайн-навчання» доповнено матеріалом «Права та обовʼязки платників»

    Головне управління ДПС у Дніпропетровській області повідомляє.
    У розділі «Онлайн-навчання» на вебпорталі ДПС, який містить корисну інформацію з податкової тематики, навички заповнення податкової звітності та розуміння оптимальних механізмів сплати, створено блок «Загальні положення». 
    У цьому блоці розміщуватимуться матеріали щодо загальних положень податкового законодавства (поняття, права та обов’язки платників, ставки, пільги, суб’єкти, об’єкти, податкові періоди, порядок сплати, податкова звітність тощо). Це дозволить платникам у разі необхідності швидко та зручно ознайомитися із необхідною інформацією.
    Перший матеріал «Права та обовʼязки платників податків» вже доступний у розділі «Онлайн-навчання».
    В «Онлайн-навчанні» також розміщено нові матеріали:
    у підрозділі «Податок на прибуток підприємств» – «Як неприбутковій організації отримати витяг з Реєстру неприбуткових установ та організацій?»;
    у підрозділі «Рентна плата» – відеоматеріал «Заповнення розрахунку з рентної плати за користування надрами для видобування корисних копалин».
    Розділ «Онлайн-навчання» мобільний. Він доповнюється новими підрозділами відповідно до потреб платників податків. Вся інформація викладена у відео, презентаційних та текстових матеріалах, які постійно оновлюються та доповнюються.
    Загалом на сьогодні розділ «Онлайн-навчання» містить 250 відео, текстових та презентаційних матеріалів.
    Інформація розміщена на вебпорталі ДПС України за посиланням

    https://tax.gov.ua/media-tsentr/novini/735924.html


    До уваги користувачів ПРРО

    Головне управління ДПС у Дніпропетровській області звертає увагу, що Державна податкова служба України на вебпорталі за посиланням https://tax.gov.ua/media-tsentr/novini/735798.html повідомила, що фіскальний сервер ДПС працює в штатному режимі.
    Користувачі ПРРО, які для зв’язку з фіскальним сервером ДПС використовують засоби оператора «Київстар», до відновлення його стабільної роботи та для безперервного проведення розрахункових операцій можуть перейти у режим офлайн згідно з Законом України «Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг», або переключитися на іншого оператора.


    Податковий календар на 15 грудня 2023 року

    Головне управління ДПС у Дніпропетровській області інформує, що 15 грудня 2023 року, п’ятниця, останній подання:

    - заяви щодо переходу на спрощену систему оподаткування з I кварталу 2024 року та розрахунку доходу за попередній календарний рік;
    -  заяви щодо переходу на іншу групу платника єдиного податку з I кварталу 2024 року;
    - звіту про використання книг обліку розрахункових операцій (розрахункових книжок) (форма № ЗВР-1) за листопад 2023 року;
    - довідки про використані розрахункові книжки за листопад 2023 року.


    Майже 5,9 млрд грн плати за землю – надходження до місцевих бюджетів Дніпропетровщини з початку року

    У січні – листопаді 2023 року до місцевих бюджетів Дніпропетровської області надійшло майже 5,9 млрд грн плати за землю. Як зазначила в. о. начальника Головного управління ДПС у Дніпропетровській області Наталя Федаш, надходження збільшились порівняно з відповідним періодом 2022 року на понад 1,1 млрд грн, або на 23,8 відсотків.
    Очільниця податкової служби області висловила подяку платникам за фінансову підтримку місцевих громад і зауважила, що плата за землю – один з вагомих чинників формування фінансової основи місцевого самоврядування.
    За словами Наталі Федаш, сумлінна сплата податків сьогодні – запорука надійного економічного фронту, який відіграє важливу роль у фінансовій безпеці країни. Отже, платникам необхідно відповідально ставитись до виконання своїх обов’язків і своєчасно спрямовувати кошти до бюджетів.


    За спеціальне використання води платники Дніпропетровщини сплатили до загального фонду держбюджету майже 84,6 млн грн рентної плати

    З початку поточного року до загального фонду державного бюджету надійшло майже 84,6 млн грн рентної плати за спеціальне використання води. Порівняно з 2022 роком надходження виросли на понад 9,3 млн грн, або на 12,5 відсотків.
    Нагадуємо, що 20.12.2023 – останній день подання податкової декларації з рентної плати за листопад 2023 року з розрахунком:
    - рентної плати за користування надрами при видобуванні вуглеводневої сировини;
    - рентної плати за користування радіочастотним ресурсом України;
    - рентної плати за транспортування нафти і нафтопродуктів магістральними нафтопроводами та нафтопродуктопроводами;
    - рентної плати за транзитне транспортування трубопроводами аміаку територією України.


    Мобільний застосунок «Моя податкова» - нові можливості для платників

    Головне управління ДПС у Дніпропетровській області інформує.
    Понад 130 електронних сервісів Електронного кабінету забезпечують можливість реалізації платниками податків прав та обов’язків, визначених Податковим кодексом України та іншими нормативно-правовими актами.
    Функціонал Електронного кабінету постійно доповнюється новими можливостями відповідно до потреб платників податків та законодавчих змін.
    Для зручності платників податків ДПС також запроваджено безкоштовний мобільний застосунок «Моя податкова», який з вересня 2023 року впроваджено в промислову експлуатацію. У листопаді цього року мобільний застосунок оновлено та доповнено новими сервісами відповідно до потреб платників податків.
    Сервіси мобільного застосунку надають можливості:
    - отримання інформації про адресу реєстрації, об’єкти оподаткування, борг та отримані ППР;
    - направлення запиту на отримання відомостей про суми виплачених доходів та отримання відомостей про суми виплачених доходів;
    - подання Податкової декларації про майновий стан і доходи (податкова знижка);
    - перегляд інформації про стан розрахунків із бюджетом;
    - можливість сплатити податки з використанням платіжних систем;
    - отримання інформації про обов’язок сплатити суму грошового зобов’язання (ППР) та їх сплати,
    - отримання інформації про результати обробки документів;
    - доступу до Реєстру платників ПДВ, Реєстру платників єдиного податку та інших реєстрів;
    - пошуку фіскального чека та марки акцизного податку без проходження електронної ідентифікації;
    - подання Облікової картки фізичної особи - платника податків (ф. № 1ДР) та Заяви на внесення змін до ДРФО (ф. № 5ДР);
    - подання Заяви до Реєстру волонтерів;
    - отримання повідомлень від контролюючого органу.
    Завантажити застосунок «Моя податкова» можна в App Store або Google Play. Ідентифікуйтеся онлайн за допомогою файлового або хмарного кваліфікованого електронного підпису будь-якого надавача та використовуйте більше сервісів.
    Понад 43 тисячі користувачів вже завантажили додаток «Моя податкова» та отримують послуги у смартфоні!
    Долучайтесь та використовуйте нові податкові сервіси!
    Додатково повідомляємо, що для зручності платників на вебпорталі ДПС у розділі «Онлайн-навчання» розміщені презентаційні та інформаційні матеріали стосовно можливостей Електронного кабінету.


    Яким чином подається пояснення до таблиці даних платника ПДВ?

    Головне управління ДПС у Дніпропетровській області нагадує, що відповідно до п. 12 Порядку зупинення реєстрації податкової накладної/розрахунку коригування в Єдиному реєстрі податкових накладних, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 11 грудня 2019 року № 1165 «Про затвердження порядків з питань зупинення реєстрації податкової накладної/розрахунку коригування в Єдиному реєстрі податкових накладних» із змінами (далі – Порядок зупинення) платник податку на додану вартість (далі – податок) має право подати до ДПС Таблицю даних платника податку на додану вартість (далі – Таблиця) за встановленою формою.
    Таблиця подається з поясненням, в якому зазначається вид діяльності, з посиланням на податкову та іншу звітність платника податку (п. 14 Порядку зупинення).
    Згідно з п. 23 Порядку зупинення Таблиця подається платником податку в електронній формі засобами електронного зв’язку з урахуванням вимог законів України від 05 жовтня 2017 року № 2155-VІІІ «Про електронні довірчі послуги» із змінами, від 22 травня 2003 року № 851-IV «Про електронні документи та електронний документообіг» із змінами та Порядку обміну електронними документами з контролюючими органами, затвердженого наказом Міністерства фінансів України від 06.06.2017 № 557 із змінами.
    ДПС постійно розміщує на своєму офіційному вебпорталі відомості щодо засобів електронного зв’язку, якими може подаватися Таблиця (п. 24 Порядку зупинення).
    Ідентифікатори форм Таблиці та пояснення розміщено на офіційному вебпорталі ДПС за адресою: Головна>Електронна звітність>Платникам податків про електронну звітність>Інформаційно-аналітичне забезпечення>Реєстр електронних форм податкових документів.
    Пояснення з інформацією про діяльність платника (з можливим зазначенням відомостей про наявні орендовані або власні приміщення, виробничі потужності, земельні ділянки, найманого персоналу, залишків готової продукції, сировини) подається у вигляді прикріпленого до Таблиці додатка, код форми якого J/F13601.


    Зміна суб’єктом господарювання протягом поточного бюджетного року місцезнаходження, пов’язаного зі зміною адміністративного району: що з ПДФО?

    Головне управління ДПС у Дніпропетровській області  звертає увагу, що згідно з п.п. 168.4.4 п. 168.4 ст. 168 Податкового кодексу України (далі – ПКУ) юридична особа за своїм місцезнаходженням та місцезнаходженням не уповноважених сплачувати податок відокремлених підрозділів, відокремлений підрозділ, який уповноважений нараховувати, утримувати і сплачувати (перераховувати) до бюджету податок на доходи фізичних осіб, за своїм місцезнаходженням одночасно з поданням документів на отримання коштів для виплати належних платникам податку доходів, сплачує (перераховує) суми утриманого податку на відповідні рахунки, відкриті в органах, що здійснюють казначейське обслуговування бюджетних коштів, за місцезнаходженням відокремлених підрозділів, а у випадках, передбачених ПКУ, – за місцезнаходженням земельних ділянок, земельних часток (паїв), виділених або не виділених в натурі (на місцевості).
    Відповідно до п.п. «а» п.п. 168.4.5 п. 168.4 ст. 168 ПКУ фізична особа, відповідальна згідно з вимогами розд. IV ПКУ за нарахування та утримання податку, сплачує (перераховує) його до відповідного бюджету, зокрема, у разі коли така фізична особа є податковим агентом, – за місцем реєстрації у контролюючих органах, а у випадках, передбачених ПКУ, – за місцезнаходженням земельних ділянок, земельних часток (паїв), виділених або не виділених в натурі (на місцевості).
    Згідно з п.п. «б» п. 176.2 ст. 176 ПКУ особи, які відповідно до ПКУ мають статус податкових агентів, та платники єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування зобов’язані подавати у строки, встановлені ПКУ для податкового кварталу, податковий розрахунок сум доходу, нарахованого (сплаченого) на користь платників податків – фізичних осіб, і сум утриманого з них податку, а також сум нарахованого єдиного внеску (з розбивкою по місяцях звітного кварталу) (далі – Розрахунок), до контролюючого органу за основним місцем обліку.
    Пунктом 10.13 розд. X Порядку обліку платників податків і зборів, затвердженого наказом Міністерства фінансів України від 09.12.2011 № 1588 із змінами та доповненнями (далі – Порядок № 1588), визначено, що платник податків, який згідно з п. 10.2 розд. Х Порядку № 1588 має сплачувати за попереднім місцезнаходженням податки і збори, які розподіляються між державним та місцевими бюджетами, та місцеві податки і збори, після взяття на облік в контролюючому органі за новим місцезнаходженням (основне місце обліку) обліковується до кінця бюджетного періоду (календарного року) в контролюючому органі за попереднім місцезнаходженням (неосновне місце обліку) із відповідною ознакою.
    Відповідно до п. 10.2 розд. X Порядку № 1588, у разі зміни місцезнаходження суб’єкта господарювання та його реєстрації як платника податків за новим місцезнаходженням сплата визначених податковим законодавством загальнодержавних податків і зборів, які розподіляються між державним та місцевими бюджетами, та місцевих податків і зборів здійснюється за місцем попередньої реєстрації платника податків до закінчення поточного бюджетного періоду.
    Якщо внаслідок зміни місцезнаходження юридичної особи або фізичної особи – підприємця змінюється територія територіальної громади, такий платник податків обліковується:
    - із визначенням кодів територій територіальної громади згідно з КАТОТТГ за попереднім та новим місцезнаходженням платника податків;
    - до закінчення бюджетного періоду з ознакою щодо сплати за попереднім місцезнаходженням податків і зборів, які розподіляються між державним та місцевими бюджетами, та місцевих податків і зборів.
    Така ознака не встановлюється стосовно:
    - юридичних осіб, які включені до Реєстру неприбуткових установ та організацій;
    - платників податків, включених до реєстру платників податків – нерезидентів;
    - фізичних осіб, які здійснюють незалежну професійну діяльність;
    - відокремлених підрозділів юридичних осіб (резидентів та нерезидентів).
    Підпунктом 1 п. 1 наказу Міністерства юстиції України від 09.06.2023 № 2179/5 «Про проведення державної реєстрації в межах декількох адміністративно-територіальних одиниць», зокрема, встановлено, що незалежно від місцезнаходження юридичних осіб, громадських формувань, що не мають статусу юридичної особи, проводяться такі реєстраційні дії у сфері державної реєстрації юридичних осіб, фізичних осіб – підприємців та громадських формувань: державна реєстрація юридичних осіб, громадських формувань, що не мають статусу юридичної особи, місцезнаходженням яких є Автономна Республіка Крим, Донецька, Запорізька, Луганська, Миколаївська, Харківська, Херсонська області, місто Севастополь; державна реєстрація юридичних осіб – релігійних організацій; державна реєстрація юридичних осіб, які належать до сфери управління центрального чи місцевого органу виконавчої влади або частка держави в статутному капіталі якої становить 100 відс., що проводиться за заявою уповноваженого органу управління відповідними об’єктами державної власності/корпоративними правами.
    Дані про взяття на облік платника податків передаються до  Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб – підприємців та громадських формувань  у день взяття на облік у контролюючому органі за новим місцезнаходженням/місцем проживання із зазначенням: дати та номера запису про взяття на облік, назви та ідентифікаційного коду контролюючого органу, у якому платника податків взято на облік (п. 10.11 розд. Х Порядку № 1588).
    ПКУ не містить винятків щодо зміни місцезнаходження (місця проживання) платників податків з тимчасово окупованих російською федерацією територій на іншу територію України.
    Отже, у випадках зміни місцезнаходження (місця проживання) платників податків з тимчасово окупованої російською федерацією з 20 лютого 2014 року території Автономної Республіки Крим та міста Севастополя, та тимчасово окупованої з 07 квітня 2014 року території України, що входить до складу Донецької та Луганської областей застосовуються загальні процедури зміни контролюючого органу за основним місцем обліку платника податків, території територіальної громади або державної податкової інспекції яка є структурним підрозділом контролюючого органу за основним місцем обліку платника податків (ДПІ обслуговування) відповідно до розд. Х Порядку № 1588.
    Враховуючи викладене, у разі зміни місцезнаходження, пов’язаного зі зміною адміністративного району, суб’єкт господарювання (у тому числі фізична особа – підприємець) до закінчення поточного бюджетного року сплачує податок на доходи фізичних осіб за попереднім місцезнаходженням.
    При цьому, звітність – Розрахунок подається за основним місцем обліку, тобто до контролюючого органу за новим місцезнаходженням.


    Повідомлення про прийняття працівника на роботу/укладення гіг-контракту подається роботодавцем за місцем його обліку як платника єдиного внеску

    Головне управління ДПС у Дніпропетровській області нагадує, що відповідно до вимог статті 24 Кодексу законів про працю України від 10 грудня 1971 року        № 322-VIII із змінами та постанови Кабінету Міністрів України від 17 червня 2015 року № 413 «Про порядок повідомлення Державній податковій службі та її територіальним органам про прийняття працівника на роботу/укладення гіг-контракту» із змінами працівник не може бути допущений до роботи без укладення трудового договору, оформленого наказом чи розпорядженням власника або уповноваженого ним органу, та повідомлення центрального органу виконавчої влади з питань забезпечення формування та реалізації державної політики з адміністрування єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування про прийняття працівника на роботу в порядку, встановленому Кабінетом Міністрів України.  
    Повідомлення про прийняття працівника на роботу/укладення гіг-контракту подається власником підприємства, установи, організації або уповноваженим ним органом (особою) чи фізичною особою (крім повідомлення про прийняття на роботу члена виконавчого органу господарського товариства, керівника підприємства, установи, організації) та/або резидентом Дія Сіті до територіальних органів Державної податкової служби за місцем обліку їх як платника єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування за формою згідно з додатком до початку роботи працівника за укладеним трудовим договором та/або до початку виконання робіт (надання послуг) гіг-спеціалістом резидента Дія Сіті засобами електронного зв’язку з використанням електронного підпису відповідальних осіб, що базується на кваліфікованому сертифікаті електронного підпису, відповідно до вимог законодавства у сфері електронного документообігу.
    За відсутності технічної можливості подання повідомлення про прийняття працівника на роботу/укладення гіг-контракту засобами електронного зв’язку в електронній формі таке повідомлення подається у формі документа на папері згідно з додатком разом з копією в електронній формі. 


    Договір емфітевзису укладений у 2019 році. Уся сума по договору виплачена у 2019 році. Чи можна, починаючи із 2022 року, щорічно враховувати у зменшення МПЗ суми ПДФО та ВЗ, які утримані та сплачені у 2019 році, пропорційно сумі нарахованої амортизації?

    Головне управління ДПС у Дніпропетровській області  повідомляє.
    У разі використання земельної ділянки на праві емфітевзису ПДФО та ВЗ, сплачені під час здійснення виплат за таким договором емфітевзису, щорічно враховуються у частці, розрахованій пропорційно до річної суми нарахованої амортизації на нематеріальний актив у вигляді права користування земельною ділянкою за договором емфітевзису (п. 297 прим.1.6 статті 297 прим.1 Податкового кодексу України).
    Таким чином, враховувати можна.
    Більше відповідей на питання щодо єдиного податку четвертої групи (юридичні особи) та мінімального податкового зобов’язання – на вебпорталі ДПС України – за посиланням https://tax.gov.ua/baneryi/onlayn-navchannya/ediniy-podatok/yuridichni-osobi/ediniy-podatok-dlya-platnikiv-chetvertoi-grupi/osoblivosti/726800.html.

    e-finance.com.ua

    Увага!!! При передруку матеріалів з E-FINANCE.COM.UA активне посилання (не закрите в теги noindex або nofollow, а саме відкрите!!!) на портал "Фінансові новини E-FINANCE.COM.UA" обов'язкове.

    WARNING! When reprinting materials from E-FINANCE.COM.UA, it is mandatory to include an active link (not closed in noindex or nofollow tags) to the portal "Finansovi novony E-FINANCE.COM.UA" that remains open.

    WARNUNG!!! Beim Nachdruck von Materialien von E-FINANCE.COM.UA ist ein aktiver Link (nicht geschlossen in Noindex- oder Nofollow-Tags, sondern offen!!!) zum Portal „Finansovi novony E-FINANCE.COM.UA“ obligatorisch.

    OSTRZEZENIE!!! Podczas przedrukowywania materialow z E-FINANCE.COM.UA, aktywny link (nie zamkniety w tagach noindex lub nofollow, ale raczej otwarty!!!) do portalu "Finansovi novony E-FINANCE.COM.UA" jest obowiazkowy.

    Внимание!!! При перепечатке материалов с E-FINANCE.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Финансовые новости E-FINANCE.COM.UA" обязательна.

    E-FINANCE.COM.UA
    E-mail: info@e-finance.com.ua

    © E-FINANCE.COM.UA. Усі права захищені. При використанні інформації в електронному вигляді активне посилання на e-finance.com.ua є обов'язковим. Думки авторів можуть збігатися з позицією редакції. За зміст реклами відповідальність несе рекламодавець. Права на інформацію належать e-finance.com.ua.

    © E-FINANCE.COM.UA. Alle Rechte vorbehalten.
    Bei der Nutzung von Informationen in elektronischer Form ist ein aktiver Hyperlink zu e-finance.com.ua erforderlich. Die Meinungen der Autoren stimmen möglicherweise nicht mit der redaktionellen Haltung überein. Für den Inhalt der Anzeigen ist der Werbetreibende verantwortlich. Die Informationsrechte liegen bei e-finance.com.ua.

    © E-FINANCE.COM.UA. All rights reserved.
    When utilizing information in electronic format, an active hyperlink to e-finance.com.ua is required. The opinions of the authors may not align with the editorial stance. The advertiser is responsible for the content of advertisements. Information rights belong to e-finance.com.ua.

    © E-FINANCE.COM.UA. Wszelkie prawa zastrzeżone.
    Podczas korzystania z informacji w formacie elektronicznym wymagane jest aktywne hiperłącze do e-finance.com.ua. Opinie autorów mogą nie pokrywać się ze stanowiskiem redakcji. Za treść ogłoszeń odpowiada reklamodawca. Prawa informacyjne należą do e-finance.com.ua.

    © E-FINANCE.COM.UA. Все права защищены.
    При использовании информации в электронном формате активная гиперссылка на e-finance.com.ua обязательна. Мнения авторов могут не совпадать с позицией редакции. Рекламодатель несет ответственность за содержание рекламных объявлений. Права на информацию принадлежат e-finance.com.ua.