• Main Page / Головна
  • Newsline / СТРІЧКА НОВИН
  • Archive / АРХІВ
  • Contacts / Контакти
  • RSS feed
  • This online newspaper has been in publication since September 9, 2005
  • Налог на доходы физических лиц
    2014-06-17 13:04:52

    Нещодавно в ДПІ у Шевченківському районі ГУ Міндоходів у м. Києві заступником начальника Ліліаною Грабовською проведено прес-конференцію для представників районних ЗМІ. На прес-конференції прозвучали запитання відносно діяльності ДПІ у Шевченківському районі ГУ Міндоходів у м. Києві.

    Пропонуємо Вашій увазі найцікавіші із них:

    Ліліано Володимирівно, яка сума  надходжень до бюджету з податку на доходи фізичних осіб забезпечена за січень-травень поточного року?

    Всього з початку 2014 року ДПІ у Шевченківському районі ГУ Міндоходів у м. Києві забезпечено надходження до місцевого бюджету понад 745,7 млн. грн. податків та інших платежів. Завдяки зусиллям працівників органів доходів і зборів та підприємств, що розташовані в межах Шевченківського району надходження перевищили очікувані показники на 21,5 млн. гривень.

    Левову частку надходжень по району складає податок на доходи фізичних осіб. Так за 5 місяців платниками сплачено практично 562,5 млн. гривень податку на доходи фізичних осіб.

    Скажіть, будь ласка, яка відповідальність передбачена за порушення норм податкового законодавства, у випадку несплати податку на доходи фізичних осіб?

    Несплата податку на доходи фізичних осіб тягне за собою нарахування пені та штрафних (фінансових) санкцій у розмірі 25% від суми податку. Нарахування штрафних санкцій зумовлено порушенням норм податкового законодавства, зокрема, не нарахування, неутримання та/або несплата (неперерахування) податків платником податків, у тому числі податковим агентом, до або під час виплати доходу на користь іншого платника податків.

    Чи проводяться наразі засідання робочої групи з питань легалізації виплати заробітної плати, та яким чином проводяться такі засідання?

    Так, засідання робочих груп з питань легалізації заробітної плати в ДПІ у Шевченківському районі ГУ Міндоходів у м. Києві проводяться постійно. Конституція України гарантує кожному громадянину право на належні, безпечні й здорові умови праці. У цьому напрямі і формується соціальна політика держави. Тому питання умов праці, вчасної та «чистої» виплати заробітної плати є на сьогодні наболілими у суспільстві та актуальними в роботі органів доходів і зборів.

    У нарадах беруть участь члени робочої групи з питань легалізації виплати заробітної плати та суб’єкти підприємницької діяльності, яких долучають до засідань та заслуховують інформацію про рівень середньомісячної заробітної плати штатного працівника. На засіданнях також заслуховуються керівники підприємств, які виплачують найманим працівникам заробітну плату нижчу мінімальної, а вона відповідно до чинного законодавства становить 1218 гривень.

    Комісія працює з керівниками у напрямку роз’яснення законодавства з питань виплати заробітної плати в повному обсязі, що є мінімальною соціальною гарантією держави для кожної людини та неприпустимості виплати заробітної плати в «конвертах».

    Ліліано Володимирівно, а зустрічаються платники, які умисно та у значних розмірах ухиляються від сплати податку на доходи фізичних осіб, та що загрожує після цього платнику?

    Так, зустрічаються. Нещодавно в результаті проведеної перевірки ТОВ  «К» з питань правильності нарахування та своєчасності перерахування до бюджету податку на доходи фізичних осіб виявлено значне порушення податкового законодавства. Підприємством не перераховано до бюджету податок на доходи фізичних осіб з виплаченого доходу працівникам в сумі більше 1,1 млн. грн., який ТОВ мало перерахувати до бюджету під час виплати оподатковуваного доходу єдиним платіжним документом.

    Несплата податку призвела до нарахування майже 66 тис. грн. пені та більше ніж 280 тис. грн. штрафних (фінансових ) санкцій.

    Завдяки злагодженим діям працівників ДПІ, викрито та припинено умисне ухилення від сплати податків, що забезпечило збереження бюджетних коштів на загальну суму майже 1,5 млн. грн.

    Підкажіть коли планується введення другого рівня пенсійної системи, що передбачає накопичувальну систему загальнообов'язкового державного пенсійного страхування, та яким чином накопичуватимуться дані кошти?

    На даний час запроваджено перший і третій рівні пенсійної системи.

    Перший рівень — це солідарна система загальнообов'язкового державного пенсійного страхування, в якій усі кошти, що перераховуються підприємствами та застрахованими особами до органів доходів і зборів, які наступного дня списуються до Пенсійного фонду України та фондів соціального страхування, одразу ж виплачуються нинішнім пенсіонерам.

    Другий рівень — накопичувальна система загальнообов'язкового державного пенсійного страхування. Частина обов'язкових пенсійних відрахувань (до 7% від заробітної плати працівника) буде спрямована на персональні рахунки громадян. Ці кошти будуть інвестуватися в українську економіку, а інвестиційний дохід збільшуватиме розмір майбутніх пенсійних виплат.

    Третій рівень — система недержавного пенсійного забезпечення. В цій системі можуть брати участь добровільно як фізичні особи, так і юридичні особи-роботодавці.

    Наразі впровадження другого рівня пенсійної системи планується з року, коли буде досягнуто бездефіцитність бюджетів.

    ДПІ у Шевченківському районі ГУ Міндоходів у м. Києві

    e-finance.com.ua

    Увага!!! При передруку матеріалів з E-FINANCE.COM.UA активне посилання (не закрите в теги noindex або nofollow, а саме відкрите!!!) на портал "Фінансові новини E-FINANCE.COM.UA" обов'язкове.

    WARNING! When reprinting materials from E-FINANCE.COM.UA, it is mandatory to include an active link (not closed in noindex or nofollow tags) to the portal "Finansovi novony E-FINANCE.COM.UA" that remains open.

    WARNUNG!!! Beim Nachdruck von Materialien von E-FINANCE.COM.UA ist ein aktiver Link (nicht geschlossen in Noindex- oder Nofollow-Tags, sondern offen!!!) zum Portal „Finansovi novony E-FINANCE.COM.UA“ obligatorisch.

    OSTRZEZENIE!!! Podczas przedrukowywania materialow z E-FINANCE.COM.UA, aktywny link (nie zamkniety w tagach noindex lub nofollow, ale raczej otwarty!!!) do portalu "Finansovi novony E-FINANCE.COM.UA" jest obowiazkowy.

    Внимание!!! При перепечатке материалов с E-FINANCE.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Финансовые новости E-FINANCE.COM.UA" обязательна.

    E-FINANCE.COM.UA
    E-mail: info@e-finance.com.ua

    © E-FINANCE.COM.UA. Усі права захищені. При використанні інформації в електронному вигляді активне посилання на e-finance.com.ua є обов'язковим. Думки авторів можуть збігатися з позицією редакції. За зміст реклами відповідальність несе рекламодавець. Права на інформацію належать e-finance.com.ua.

    © E-FINANCE.COM.UA. Alle Rechte vorbehalten.
    Bei der Nutzung von Informationen in elektronischer Form ist ein aktiver Hyperlink zu e-finance.com.ua erforderlich. Die Meinungen der Autoren stimmen möglicherweise nicht mit der redaktionellen Haltung überein. Für den Inhalt der Anzeigen ist der Werbetreibende verantwortlich. Die Informationsrechte liegen bei e-finance.com.ua.

    © E-FINANCE.COM.UA. All rights reserved.
    When utilizing information in electronic format, an active hyperlink to e-finance.com.ua is required. The opinions of the authors may not align with the editorial stance. The advertiser is responsible for the content of advertisements. Information rights belong to e-finance.com.ua.

    © E-FINANCE.COM.UA. Wszelkie prawa zastrzeżone.
    Podczas korzystania z informacji w formacie elektronicznym wymagane jest aktywne hiperłącze do e-finance.com.ua. Opinie autorów mogą nie pokrywać się ze stanowiskiem redakcji. Za treść ogłoszeń odpowiada reklamodawca. Prawa informacyjne należą do e-finance.com.ua.

    © E-FINANCE.COM.UA. Все права защищены.
    При использовании информации в электронном формате активная гиперссылка на e-finance.com.ua обязательна. Мнения авторов могут не совпадать с позицией редакции. Рекламодатель несет ответственность за содержание рекламных объявлений. Права на информацию принадлежат e-finance.com.ua.