• Main Page / Головна
  • Newsline / СТРІЧКА НОВИН
  • Archive / АРХІВ
  • Contacts / Контакти
  • RSS feed
  • This online newspaper has been in publication since September 9, 2005
  • У Мінсоцполітики розповіли, що буде з декретними виплатами: як і кому надається допомога
    2021-08-29 16:00:46

    Мінсоцполітики пояснило, чи мають право не застраховані в системі загальнообов’язкового державного соціального страхування жінки оформити допомогу.

    Про це йдеться в повідомленні на сторінці Мінсоцполітики.
    Допомога не застрахованим в системі загальнообов’язкового державного соціального страхування жінкам.

    Відповідно до Закону України «Про державну допомогу сім’ям з дітьми», право на державну допомогу у зв’язку з вагітністю та пологами мають вагітні жінки (у тому числі неповнолітні), які не застраховані в системі загальнообов’язкового державного соціального страхування.

    Яка жінка вважається не застрахованою в системі загальнообов’язкового державного соціального страхування?

    Не застрахованими в системі загальнообов’язкового державного соціального страхування вважаються жінки:

    • військовослужбовці;

    • жінки, звільнені з роботи у зв’язку з ліквідацією підприємства, установи та організації;

    • непрацюючі жінки або зареєстровані в центрі зайнятості як безробітні;

    • аспірантки, докторантки, клінічні ординатори, студентки закладів професійної (професійно-технічної), фахової передвищої та вищої освіти;

    • жінки, зареєстровані як суб’єкти підприємницької діяльності, які не беруть участі в системі загальнообов’язкового державного соціального страхування.

    Допомога у зв’язку з вагітністю та пологами надається:

    жінкам із числа військовослужбовців — у розмірі 100 відсотків грошового забезпечення;
    жінкам, звільненим з роботи у зв’язку з ліквідацією підприємства, установи та організації – у розмірі 100 відсотків середньомісячного доходу;
    жінкам, зареєстрованим у центрі зайнятості як безробітні – у розмірі 100 відсотків мінімального розміру допомоги по безробіттю;
    аспіранткам, докторанткам, клінічним ординаторам, студенткам закладів професійної (професійно-технічної), фахової передвищої та вищої освіти — у розмірі місячної стипендії;
    непрацюючим жінкам та жінкам, зареєстрованим як суб’єкти підприємницької діяльності, — у розмірі 25 відсотків розміру прожиткового мінімуму, встановленого законом для працездатної особи, з розрахунку на місяць.
    Куди звернутися для отримання державної допомоги у зв’язку з вагітністю та пологами. Заяву та документи приймають посадові особи виконавчого органу або центру надання адміністративних послуг (ЦНАП).

    Призначення і виплата державної допомоги сім’ям з дітьми здійснюються органами соціального захисту населення за зареєстрованим місцем проживання або місцем проживання заявника.
    Документи. Заява (за формою, затвердженою Мінсоцполітики); довідка встановленого зразка (видається лікувально-профілактичним закладом).

    Додаткові:
    • довідка з основного місця служби, навчання про те, що жінка служить, навчається;

    • довідка ліквідаційної комісії про звільнення з роботи у зв’язку з ліквідацією підприємства, установи та організації;

    • довідка з центру зайнятості, що жінка зареєстрована в центрі зайнятості як безробітна.

    Умови надання допомоги: Допомога у зв’язку з вагітністю та пологами призначається, якщо звернення надійшло не пізніше ніж через 6 місяців з дня закінчення відпустки у зв’язку з вагітністю та пологами, і виплачується за весь період відпустки.

    Инф. finance.ua

    e-finance.com.ua

    Увага!!! При передруку матеріалів з E-FINANCE.COM.UA активне посилання (не закрите в теги noindex або nofollow, а саме відкрите!!!) на портал "Фінансові новини E-FINANCE.COM.UA" обов'язкове.

    WARNING! When reprinting materials from E-FINANCE.COM.UA, it is mandatory to include an active link (not closed in noindex or nofollow tags) to the portal "Finansovi novony E-FINANCE.COM.UA" that remains open.

    WARNUNG!!! Beim Nachdruck von Materialien von E-FINANCE.COM.UA ist ein aktiver Link (nicht geschlossen in Noindex- oder Nofollow-Tags, sondern offen!!!) zum Portal „Finansovi novony E-FINANCE.COM.UA“ obligatorisch.

    OSTRZEZENIE!!! Podczas przedrukowywania materialow z E-FINANCE.COM.UA, aktywny link (nie zamkniety w tagach noindex lub nofollow, ale raczej otwarty!!!) do portalu "Finansovi novony E-FINANCE.COM.UA" jest obowiazkowy.

    Внимание!!! При перепечатке материалов с E-FINANCE.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Финансовые новости E-FINANCE.COM.UA" обязательна.

    E-FINANCE.COM.UA
    E-mail: info@e-finance.com.ua

    © E-FINANCE.COM.UA. Усі права захищені. При використанні інформації в електронному вигляді активне посилання на e-finance.com.ua є обов'язковим. Думки авторів можуть збігатися з позицією редакції. За зміст реклами відповідальність несе рекламодавець. Права на інформацію належать e-finance.com.ua.

    © E-FINANCE.COM.UA. Alle Rechte vorbehalten.
    Bei der Nutzung von Informationen in elektronischer Form ist ein aktiver Hyperlink zu e-finance.com.ua erforderlich. Die Meinungen der Autoren stimmen möglicherweise nicht mit der redaktionellen Haltung überein. Für den Inhalt der Anzeigen ist der Werbetreibende verantwortlich. Die Informationsrechte liegen bei e-finance.com.ua.

    © E-FINANCE.COM.UA. All rights reserved.
    When utilizing information in electronic format, an active hyperlink to e-finance.com.ua is required. The opinions of the authors may not align with the editorial stance. The advertiser is responsible for the content of advertisements. Information rights belong to e-finance.com.ua.

    © E-FINANCE.COM.UA. Wszelkie prawa zastrzeżone.
    Podczas korzystania z informacji w formacie elektronicznym wymagane jest aktywne hiperłącze do e-finance.com.ua. Opinie autorów mogą nie pokrywać się ze stanowiskiem redakcji. Za treść ogłoszeń odpowiada reklamodawca. Prawa informacyjne należą do e-finance.com.ua.

    © E-FINANCE.COM.UA. Все права защищены.
    При использовании информации в электронном формате активная гиперссылка на e-finance.com.ua обязательна. Мнения авторов могут не совпадать с позицией редакции. Рекламодатель несет ответственность за содержание рекламных объявлений. Права на информацию принадлежат e-finance.com.ua.